dunes de flandre

Een streek met meerdere gezichten

Van Duinkerke - Malo-les-Bains tot Bray-Dunes vormen de Frans-Vlaamse duinen een gebied met unieke kenmerken: 15 kilometer zandstrand, meer dan 1000 hectare natuurgebied, duinen met  een rijke flora en fauna, uniek in Frankrijk, een uitzonderlijk watergebied bij de monding van de Noordzee en 1000 jaar geschiedenis en maritieme tradities.

 

Dunes de Flandre, een Grand Site de France in wording, biedt natuurliefhebbers, groot en klein, een gebied met beschermd zee- en kustmilieu dat uniek is en vol verrassingen zit. Van de Dune Dewulf (Leffrinckoucke) tot de Dune du Perroquet (Bray-Dunes) en via de Dune Marchand (het enige nationale natuurreservaat in het departement du Nord), komt u uit in de prachtig beschermde landschappen. 

 

Zoals u zult zien verbergen de zandbanken, duinen, grensoverschrijdende maritieme vlakte, de zee en de polders een diversiteit aan schatten. Ze weerspiegelen, in het immer veranderende licht, een verbazingwekkend kleurenpalet.

 

Dit is het moment om op ontdekking te gaan, en historische plekken te verkennen. Zoals het imposante bunkercomplex van de batterij van Zuydcoote en het Fort des Dunes bij Leffrinckoucke, de scheepswrakken op het strand bij Bray-Dunes en Zuydcoote zullen een onvergetelijke indruk op u maken.