Deux-caps blanc-nez gris-nez

Een balkon op zee

©Tibo
©Tibo

Geniet van de grote verscheidenheid aan landschappen waarin u wordt ondergedompeld, met golven, oneindige variaties aan licht, een rijk palet aan kleuren en een mozaïek van velden als een waar patchwork. Dit alles onderstreept door het glooiende landschap met struiken, bossen en weggetjes.

 

De ruigheid van de kliffen en duinen, eindeloze stranden, de ruwe zee en het prachtige schouwspel van grote, open ruimtes met zware winden, vormen echt een contrast met de meer intieme, rustieke en charmante plekjes. Landelijk en pittoresk, in het hart van de valleien, en de speciale sfeer van de typische dorpen.

 

Er is een belangrijke, geologische vindplaats ten noorden van de Boutonnière du Boulonnais, met zijn Jura-zandsteen en krijtachtige afzettingen, en een buitengewone corridor voor vogels en de welbekende grote zoogdieren die op deze locatie wonen - bruinvissen en zeehonden.

 

Op dit balkon op zee met zicht  op Engeland, ziet u op elk moment de lange stoeten van schepen die zich een weg banen tussen de witte kliffen, aan beide zijden van het Kanaal. Een belangrijke geschiedkundige plaats, met tragische veldslagen. U bent zo dichtbij dat u zou kunnen geloven dat u de  andere kust kunt aanraken.

 

 

Een bewoond gebied, een van tradities, eeuwenlang gevormd door boeren en vissers, maar ook een streek in beweging, die u ontvangt met een hartelijk welkom.