Baie de somme

Een van de mooiste baaien ter wereld

©Tibo
©Tibo

Naast de baaien van San Francisco of Halong, is de Baai van de Somme een uitzonderlijke natuurlijk gebied. Landschappen in breedbeeld, een impressie van het einde van de wereld, kliffen, zandvlaktes, duinen, kiezels en moerassen volgen elkaar op en vullen elkaar aan om een buitengewoon landschap te vormen, ver van de betonkusten.

 

Hier raken de hemel en de zee elkaar. Hier wordt gezegd dat het licht elk moment verandert. Net als de kleuren. De Baai van de Somme is altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest voor schilders en schrijvers: van Degas tot Corot, van Jules Verne tot Colette…

Duizenden trekvogels vinden er hun toevlucht. De grootste Franse kolonie zeehonden heeft de baai als thuishaven gekozen.

 

Van de Breslevallei (in het zuiden) tot de Authie-baai (in het noorden): door de monding van de Sommebaai ontvouwt de Picardische kust zijn gevarieerde landschappen over (slechts!) 70 km. U zult met veel plezier door het zachte blonde zand lopen, richting de perfect ronde, blauwachtige kiezels van de uitgestrekte, duizelingwekkende kliffen, omringd door de landschappen tussen het land en het water van de monding van de Baai van de Somme.

 

Langs de maritieme kustlijn liggen 7 badplaatsen vol charme en verrassingen!

 

Van noord naar zuid: Strand Fort-Mahon, Quend-Strand, Crotoy, Saint-Valery-sur-Somme, Cayeux-sur-Mer, Ault-Onival, Mers-les-Bains.