3 Grands Sites de France

Dunes de flandre, Deux-caps, baie de somme

3 unieke natuurgebieden met uitzonderlijke landschappen

IMMENS, GRANDIOOS EN MAJESTUEUS


Subliem of pittoresk, grandioos of intiem, bescheiden of rustgevend, elke Grande Site straalt een eigen « geest » uit. De personen die verantwoordelijk zijn voor het label Grands Sites, verenigd in het « Netwerk van Grands Sites de France », hebben één doel: het behoud van de « geest van de plaatsen ». Deze natuurgebieden vragen om bescherming en duurzaam toerisme. Ze zijn nu officieel erkend om ze te behouden voor de komende generaties. Beleef de rust en ruimte om tot jezelf te komen, op adem te komen en de dagelijkse sleur te vergeten.

Dunes de Flandre

Een streek met meerdere gezichten

een gebied met unieke kenmerken: 15 kilometer zandstrand, meer dan 1000 hectare natuurgebied, duinen met  een rijke flora en fauna, uniek in Frankrijk, een uitzonderlijk watergebied bij de monding van de Noordzee en 1000 jaar geschiedenis en maritieme tradities.

www.opstapinnoord-frankrijk.com

www.dunkirk-tourism.com

 

Deux Caps Blanc-Nez Gris-Nez

Een balkon op zee

De streek van de 2 Kapen wordt gekenmerkt door de ruigheid 

van de kliffen, de eindeloze stranden, de zee en de prachtige grote, open ruimtes.  Op dit balkon op zee met zicht op Engeland, zie je de lange rij van schepen die zich een weg banen tussen de witte kliffen, aan beide zijden van het Kanaal. Je bent zo dichtbij dat je zou kunnen geloven dat je de andere kust kunt aanraken.

www.pas-de-calais-tourisme.com

www.lesdeuxcaps.fr

 

Baie de Somme

Een van de mooiste baaien ter wereld

Naast de baaien van San Francisco of Halong, is de Baai van de Somme een uitzonderlijke natuurlijk gebied. Landschappen in breedbeeld, een impressie van het einde van de wereld, kliffen, zandvlaktes, duinen, kiezels en moerassen volgen elkaar op en vullen elkaar aan om een buitengewoon landschap te vormen, ver van de betonkusten.

www.visit-somme.com

www.grandsitebaiedesomme.fr

dunes de flandre

15 kilometer zandstrand, meer dan 1000 hectare natuurgebied, duinen met een rijke flora en fauna en 1000 jaar geschiedenis en maritieme tradities.

deux-caps

De ruigheid van de kliffen, de eindeloze stranden, de zee en de prachtige grote, open ruimtes. Een balkon op zee met zicht op Engeland, 

Baie de somme

Landschappen in breedbeeld, kliffen, zandvlaktes, duinen, kiezels en moerassen vormen een buitengewoon landschap.